Blog

Poglejte, kako izgleda prava avantura! Podajte se z Rezo Pakravanom skozi peščen Arabski polotok in uživajte v kombinaciji zgodovine in ekspedicije …

Nagrajeni raziskovalec in filmski ustvarjalec Reza Pakravan se podaja na neznana in pogosto nevarna območja, da bi odkril skrivnosti mogočnega Arabskega polotoka. Na poti se Reza sooča z izjemnimi fizičnimi izzivi, ki mu kljub temu ne preprečijo raziskovanja starodavnih skrivnosti, medtem ko išče izginjajoče vrste in načine življenja ter odkriva osupljive kraje, kamor človeška noga skoraj nikoli ne stopi. Reza in njegova ekipa preizkušajo tradicionalne tehnike preživetja, medtem ko potujejo preko nekdanjega vojnega območja, polnega min, v iskanju izmuzljivega perzijskega oziroma anatolskega leoparda. Na poti se spustijo v neraziskan kanjon, da bi našli dokaze o prvih ljudeh, poleg tega pa se podajo tudi na nevarno odpravo s posebnimi kolesi skozi ‘prepovedano’ gorsko kraljestvo Neom.

Ta režiser in pisatelj nas v šestih epizodah oddaje “Skrite meje: Arabija” vodi skozi kanjone v Amanu in Savdski Arabiji, skozi gore iraškega Kurdistana, popelje nas v Oman, enega najbolj sušnih krajev na Zemlji, predstavi nam skrivnostne dugonge v Bahrajnu … in še veliko več.

Reza Pakravan se ponaša z zavidanja vredno in bogato kariero raziskovalca

Je član Kraljevega geografskega društva in prejemnik nagrade »Scientific Exploration Society«. Njegovi dokumentarni filmi, predavanja in knjige občinstvo popeljejo na njegova epska potovanja v nekatere najbolj oddaljene kraje na svetu. Postal je prva oseba v sodobni zgodovini, ki je prepotovala celotno Afriko od zahoda proti vzhodu skozi regijo Sahel. Rezina stalna želja po avanturah mu je prinesla Guinnessov rekord za prečkanje Sahare s kolesom. Svoje meje vzdržljivosti je še naprej premikal, ko je s kolesom prepotoval dolžino planeta od severa proti jugu v rekordnem času 102 dni, na poti dolgih 11.000 milj. Trenutno je Reza cenjen sodelavec revij “The Outdoor Journal” in “Travel Africa Magazine” ter častni član Društva za znanstveno raziskovanje.

Program



Povzetek

Poglejte, kako izgleda prava avantura! Podajte se z Rezo Pakravanom skozi peščen Arabski polotok in uživajte v kombinaciji zgodovine in ekspedicije …

Nagrajeni raziskovalec in filmski ustvarjalec Reza Pakravan se podaja na neznana in pogosto nevarna območja, da bi odkril skrivnosti mogočnega Arabskega polotoka. Na poti se Reza sooča z izjemnimi fizičnimi izzivi, ki mu kljub temu ne preprečijo raziskovanja starodavnih skrivnosti, medtem ko išče izginjajoče vrste in načine življenja ter odkriva osupljive kraje, kamor človeška noga skoraj nikoli ne stopi.

Podobni kanali