Blog

Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva

Razburljivo potovanje v zakulisje britanskega vojnega letalstva v Lossiemouthu

Marca letos bo Viasat Explore premierno prikazal očarljivo šestdelno serijo Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva, ki prinaša edinstven vpogled v vsakodnevne britanske in globalne operacije na eni od najbolj obremenjenih baz Kraljevih letalskih sil RAF Lossiemouth v Morayu na severovzhodu Škotske. Serija, ki bo 28. marca ob 22.00 predvajana na kanalu Viasat Explore v srednji in vzhodni Evropi, je v Združenem kraljestvu že prejela navdušujoče kritike.Časopis The Telegraph je seriji namenil štiri zvezdice in zapisal: »Vznemirljiv dostop do vseh območij se še nikoli ni zdel tako nujen. Zaradi grozot ukrajinske vojne je ta portret najbolj obremenjene operativne letalske baze RAF v Lossiemouthu pomembnejši kot kdaj koli prej.« Daily Mail pa je zapisal: »Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva gledalce osupne z ‚neverjetnim‘ prikazom letalskih sil.«

RAF Lossiemouth je ena od dveh britanskih letalskih baz za hitri odziv (QRA), ki lahko v trenutku pošlje v zrak bojna letala in se tako odzove na morebitne grožnje britanskemu zračnemu prostoru. Spremljamo osebje ekipe Lossie, ki je v operaciji Azotize napoteno v Estonijo, v operaciji Shader pa v RAF Akrotiri, pri čemer serija presega navdušujoče zračne manevre in najsodobnejšo tehnologijo, saj se ukvarja s sodelovanjem Kraljevih letalskih sil z zavezniki in partnerji.

Zaradi ruskega vdora v Ukrajino leta 2022 je RAF okrepil svoje priprave za primer stopnjevanja vojne. Skupina se sestaja vsak teden in vse eskadrilje se zavedajo svojih odgovornosti. Če bi se konflikt razširil in bi se vanj vključilo Združeno kraljestvo, bodo vsi piloti pripravljeni.

Ker se svet še naprej spopada z negotovo geopolitično situacijo, ta serija ne prikazuje le timskega dela, spretnosti in predanosti vseh v ekipi Lossie, temveč tudi osvetljuje ključno vlogo, ki jo imajo pri zaščiti Združenega kraljestva – v zraku, na morju in na kopnem – doma in v tujini.

Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva, kibo premierno predvajan 28. marca ob 22.00, se ne bo podal le v zakulisje RAF-a v Lossiemouth, temveč se bo v šestih vznemirljivih epizodah podal tudi v nebo in iz prve roke raziskal neomajno predanost Kraljevih letalskih sil.

Za več informacij o kanalu Viasat Explore obiščite www.viasatexplore.si

Napovednik

Program



Povzetek

Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva

Marca letos bo Viasat Explore premierno prikazal očarljivo šestdelno serijo Top Guns: V osrčju britanskega vojnega letalstva, ki prinaša edinstven vpogled v vsakodnevne britanske in globalne operacije na eni od najbolj obremenjenih baz Kraljevih letalskih sil RAF Lossiemouth v Morayu na severovzhodu Škotske. Serija, ki bo 28. marca ob 22.00 predvajana na kanalu Viasat Explore v srednji in vzhodni Evropi, je v Združenem kraljestvu že prejela navdušujoče kritike

Podobni kanali