Blog

Mafijski morilci s Colinom McLarenom: Razburljiva TV serija

Kronike življenj zloglasnih mafijskih vodij

Na področju televizijskih filmov o resničnih zločinih je le malo imen, ki bi tako blestela kot ime Colina McLarena. McLaren, nekdanji detektiv, ki je navdušen nad razkrivanjem skrivnosti kriminalnega podzemlja, je svoje strokovno znanje prenesel na male zaslone v razburljivi televizijski seriji Mafijski morilci s Colinom McLarenom. Serija, ki bo na programu Viasat Explore predvajana premierno od srede, 22. novembra, ob 21.00, se poglobi v kriminalistično psihologijo, forenzične dokaze in zapleteno delovanje podzemnega sveta. Colin deli osebne zgodbe, ki jih je kot agent pod krinko doživel v družinah organiziranega kriminala in iz prve roke pripoveduje o svojih izkušnjah, kar nam omogoča vpogled v temačen in sprevržen svet mafije.

Vsaka epizoda obravnava po enega zloglasnega mafijca, ki se je na vrh piramide povzpel s številnimi umori z željo, da prevzame nadzor nad kakšno izmed newyorških mafijskih družin, a jih je večinoma doletela smrt ali dolgotrajna zaporna kazen. Serija obravnava šest mafijskih šefov: Teflon Johna Gottija, Sammyja The Bull Gravana, The Snake Persica, Anthonyja Gaspipe Cassa, Henryja Hilla in Vinnieja The Chin Giganteja. Vsi ti posamezniki so povezani s »petimi družinami«, ki od leta 1931 prevladujejo v newyorški italijansko-ameriški mafiji: družinami Bonanno, Colombo, Gambino, Genovese in Lucchese.

Več o teh zloglasnih kriminalnih šefih si preberite spodaj:

John Gotti, pogosto imenovan »teflonski don«, je bil zloglasni ameriški mafijec in vodja zločinske družine Gambino. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je zaslovel, ker se je v več odmevnih kazenskih postopkih izognil obsodbi, zaradi česar se ga je oprijel vzdevek »teflonski don«, saj se je zdelo, da kazenske obtožbe proti njemu le redko držijo.

Sammy The Bull Gravano je zaslovel kot visoki član kriminalne družine Gambino. Gravanova kriminalna kariera je trajala več desetletij. Vpleten je bil v različne nezakonite dejavnosti, med drugim v oderuštvo, izsiljevanje, nezakonite igre na srečo in trgovino z drogami. Zaradi svoje impozantne fizične navzočnosti ter slovesa po brutalnosti in nasilju si je prislužil vzdevek Bik.

Carmine The Snake Persico je bil dolgoletni šef kriminalne družine Colombo. Persico si je prislužil vzdevek Kača zaradi svojega slovesa, da je bil zvit in da so ga organi pregona težko ujeli. Znan je bil po tem, da je znal krmariti po zapletenem in zahrbtnem svetu organiziranega kriminala, hkrati pa se je izogibal dolgoletnim zapornim kaznim.

Anthony Gaspipe Casso je bil razvpito povezan z zločinsko družino Lucchese in je postal ena najbolj strah vzbujajočih in neusmiljenih osebnosti v zgodovini organiziranega kriminala. Vzdevek Plinovod si je Casso prislužil zaradi nasilja in umorov, s katerimi je odstranil tekmece in ohranil nadzor v kriminalnem podzemlju. Njegov vpliv v družini se je razširil na različne kriminalne dejavnosti, vključno z nezakonitimi igrami na srečo, trgovino z drogami in izsiljevanjem delavskih sindikatov.

Henry Hill, ki so ga pogosto imenovali Dobri fant, je bil prav tako povezan z zločinsko družino Lucchese. Splošno znan je postal zaradi svoje vpletenosti v organizirani kriminal in kasnejšega sodelovanja z organi pregona, zaradi česar je bil vključen v program za zaščito prič in po njemu so dobili navdih za kultni film Dobri fantje (Goodfellas).

Vincent Gigante, znan pod imenom Oddfather ali The Chin, je bil skrivnostna oseba, povezana z zločinsko družino Genovese. Gigantejev vzdevek The Oddfather je bil besedna igra, ki je združevala besedi »čuden« in »boter« zaradi njegovega ekscentričnega vedenja in prizadevanj za pretvarjanje duševne bolezni, da bi se izognil kazenskemu pregonu. Znan je bil po tem, da se je po ulicah New Yorka sprehajal v kopalnem plašču in pižami, si mrmral in kazal druge znake očitne duševne nestabilnosti.

Serija Mafijski morilci s Colinom McLarenom je osupljivo potovanje v temačna in skrivnostna življenja nekaterih najbolj zloglasnih osebnosti v zgodovini organiziranega kriminala. S strokovnim pripovedovanjem zgodb gledalce popelje v svet moči, izdajstva in spletk.

Napovednik

Program



Povzetek

Mafijski morilci s Colinom McLarenom: Razburljiva TV serija

Na področju televizijskih filmov o resničnih zločinih je le malo imen, ki bi tako blestela kot ime Colina McLarena. McLaren, nekdanji detektiv, ki je navdušen nad razkrivanjem skrivnosti kriminalnega podzemlja, je svoje strokovno znanje prenesel na male zaslone v razburljivi televizijski seriji Mafijski morilci s Colinom McLarenom.

Podobni kanali